0183 – 73 07 14 info@321start.nl

Daarom bewegend leren

Het ministerie vraagt van het onderwijs een verandering in het bewegen door kinderen binnen het huidige systeem. Verschillend wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat bewegen bijdraagt aan betere leerprestaties en gezondere jeugd. Met bewegend leren creëer je een betere, aantrekkelijke en gezonde school. Verder waarschuwen deskundigen voor een explosieve toename van ernstige bijziendheid onder Nederlanders door gebruik van schermen. Les buiten zorgt er voor dat je oog zowel dichtbij als veraf moet focussen waardoor de bijziendheid vermindert. 

Bewegend leren is een aantrekkelijke en dynamische manier van lesgeven. Het bewegend leren lespakket 321Start! voldoet aan de wensen van de huidige tijd: educatief, verrassend, dynamisch en gericht op samenwerking. Bewegend leren geeft betere lesresultaten, profileert de school en maakt het vak nog aantrekkelijker. Bewegend leren creëert dynamiek binnen het docentencorps. Ook zij komen letterlijk in beweging en krijgen dus alle positieve effecten van bewegen mee.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Nieuwsgierig geraakt en wil je weten wat bewegend leren voor jouw school kan betekenen?

Voor team en management

Positieve ervaringen worden binnen het team makkelijk gedeeld, inspireren tot nieuwe lessen (te delen via social media), geven veel extra energie en werkplezier.

De eerste aanzet tot bewegend leren impliceert verandering. Wij ondersteunen graag bij het inzetten van deze verandering m.b.v. een actieve, praktische en enthousiasmerende workshop door juf Rietje en juf Janneke. Zij staan nog dagelijks voor de klas met bewegend leren. Ze delen graag hun ervaringen met bewegend leren en delen graag hun ervaring dat handelend en coöperatief werken de resultaten, het plezier en de sfeer verhogen.

Vanuit hun eigen ervaring laten we je bewegend leren zelf ervaren. Via een praktische workshop laten we het team bewegend leren zelf ervaren en leren we je hoe bewegend leren over te dragen.  We reiken handvatten aan, zodat het team meteen aan de slag kan met bewegend leren op jullie eigen schoolplein.

Door je speelplein te gebruiken als verlengstuk van het klaslokaal, creëer je meer samenwerking binnen je team en verbeter je ook de sociale vaardigheden van de leerlingen.

Bewegen als delende factor

In de kindcentra is het speelplein de ideale locatie om de verschillende geledingen samen te laten ontwikkelen. Met bewegend leren kunnen zowel jong als oud elkaar ontmoeten, stimuleren, uitdagen en begeleiden. Met bewegend leren kunnen verschillende typen kinderen elkaar helpen en leren ze elkaar waarderen. Doordat we leven in een digitale wereld, zijn we steeds meer geneigd om minder te bewegen. Goed onderwijs vereist dus meer aandacht voor motoriek bij kinderen.

Buitenspelen verdient een vaste plaats binnen de visie van scholen en het rooster van leerlingen. Met bewegend leren gaan we voor meer concentratie, meer plezier, een gezondere leefstijl en betere leeropbrengsten.

321Start! is een compleet (buiten)lesprogramma voor het primair onderwijs, die de lesstof van binnen letterlijk naar buiten haalt en bijdraagt aan de leerprestaties en ontwikkeling van kinderen. Door buiten actief bezig te zijn met de lesstof, wordt het brein in beweging gezet, automatiseren kinderen makkelijker en blijft de lesstof beter hangen. Daarnaast heeft het positief effect op de aandacht en concentratie van leerlingen.

Naast bewegingsonderwijs draagt bewegend leren bij aan een gezonde leeromgeving. Profileer daarom je school met bewegend leren en meld je aan voor het vignet Sport & Bewegen van de Gezonde School. 

 

Bewegend leren dus! Met 321Start! zijn kinderen actief bezig met de lesstof. Dit bewegend leren programma is ontwikkeld in samenwerking met en door leerkrachten. Het ondersteunt de kerndoelen van het primair onderwijs, stimuleert cognitieve functies, motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.

Er is zoveel te ontdekken, er is zoveel te leren… 321Start! en beweeg je wijs!

Bewegend leren

  • Brengt het brein in beweging
  • Ervaren + beleven = betere verwerking van informatie
  • Zorgt voor betere concentratie in de klas
  • Stimuleert cognitieve functies
  • Draagt bij aan eigenwaarde & zelfvertrouwen
  • Zorgt voor betere leerprestaties
  • Is breed inzetbaar voor zowel onder- / midden- als bovenbouw
321Start!