0183 – 73 07 14 info@321start.nl

Ondersteuning leeraanbod met buiten bewegend leren

Bewegend leren

Door de lessen van het klaslokaal naar het schoolplein te verplaatsen biedt bewegend leren de kinderen op een andere manier ondersteuning en komt er niks extra’s bij in de lesstof. De lesstof blijft hetzelfde, echter wordt deze op een andere manier, in de gezonde buitenlucht, aangeboden. Door de lessen op deze manier aan te bieden blijft de stof beter hangen, bevordert het de samenwerking tussen leerlingen, hun sociale welzijn en zorgt het voor meer beweging gedurende de dag. Ook is buiten bewegend leren gewoon veel meer fun en wordt het door kinderen en leerkrachten als een fijne manier van les krijgen en lesgeven ervaren.

Workshop bewegend leren

Onderdeel van het 321Start! bewegend leren lespakket is een workshop, gegeven door JufJuf, leerkrachten gespecialiseerd in buitenlessen en met jarenlange ervaring in het geven van workshops. Vanuit hun eigen ervaring voor de klas, ondersteund door de wetenschap laten zij je leren door te bewegen zelf ervaren. Door middel van deze praktische workshop worden praktische handvatten aangereikt. Waardoor je meteen aan de slag kunt op jullie eigen schoolplein. In september kreeg het enthousiaste team van de KBS. St. Antoniusschool hun workshop. Zo konden zij zelf het bewegend leren en de materialen uitproberen en kregen ze instructie en tips voor het geven van buitenlessen met bewegend leren.

Waarom bewegend leren?

Door de speelaanleidingen op het schoolplein en de lesideeën in de map brengen leerkrachten snel en eenvoudig de lessen vanuit de klas naar het schoolplein. Zo kunnen alle lessen die normaal binnen worden gegeven, buiten worden aangeboden. De instructie en uitleg vindt vaak binnen plaats. En buiten wordt deze dan ingeoefend en vervolgens verder geautomatiseerd. Door te bewegen en tegelijkertijd te leren blijft de stof ook beter hangen. Daarnaast bewegen de kinderen ook nog eens meer wat o.a. zorgt het voor de aanmaak van endorfine, waarvan je vrolijk wordt en leerlingen plezier hebben in leren.

321Start!