0183 – 73 07 14 info@321start.nl

Het lespakket

Met actief, krachtig en bewegend onderwijs behaal je hogere resultaten, creëer je meer betrokkenheid en plezier in leren. Met bewegend onderwijs komt ieder kind tot zijn recht. Kinderen willen bewegen. Bewegen heeft een grote impact op de activiteit van hun hersenen. Ze kunnen pas stilzitten als ze een goede balans en lichaamsbeheersing hebben ontwikkeld, door juist veel te bewegen. En toch gaan de lesmethodes voor onze kinderen vaak uit van ‘zittend’ inoefenen op plat vlak.

Duidelijk

Een goede motoriek in de ontwikkeling van kinderen is essentieel. Zo moet je bijna heel je lichaam kunnen beheersen bij lezen en schrijven.

Welke motoriek is nodig bij lezen en schrijven?

– Een goed ontwikkeld basaal evenwicht om stil te kunnen zitten;

– Het hoofd goed kunnen dragen zonder het te moeten ondersteunen bij schrijf- en leestaken;

– Focussen van de ogen om de teksten te kunnen lezen;

– De ontwikkeling van het lichaam moet zo uitgerijpt zijn dat het kind fijnmotorische vaardigheden, zoals de pincetgreep bij het schrijven, kan uitvoeren;

– Beheersing, herkennen en ervaren van ritme en cadans om te kunnen lezen;

– Een ontwikkeld bewegingsgevoel zodat het kind met precies de goede druk het potlood- pen op het papier beweegt;

– Controle van primaire reflexen om verlies van nodeloze energie bij compenseren van ongewilde bewegingen te voorkomen.

bron: motoriek.nl

We willen jou als leerkracht inspireren om bewegend leren via 321Start! een plek te geven in het onderwijs. Niet als een ‘moet’ erbij, maar juist als vervanging van zittend inoefenen. Bewegend leren maakt je lessen inspirerend en effectiever. Lesgeven wordt leuker en bespaart ook tijd, doordat kinderen een betere taakgerichtheid hebben waardoor de inhoud effectiever wordt opgenomen.

Vanuit onze eigen ervaring voor de klas, ondersteund door de wetenschap laten we je bewegend leren zelf ervaren. Met 321Start! kies je voor bewegend leren. Met 321Start! kies je voor 6 spelaanleidingen voor op het schoolplein, 54 lesbrieven en meer dan 500! materiaalkaarten voor alle groepen van je school. Door middel van een praktische workshop reiken we je handvatten aan, zodat je meteen aan de slag kunt met bewegend leren op jullie eigen schoolplein.

Hoe leuk is het om de lesmethodiek die kinderen in de klas krijgen aangeboden, ook op het schoolplein door te vertalen? Door buiten actief bezig te zijn met de lesstof, wordt het brein in beweging gezet, automatiseren kinderen beter en blijft de lesstof dus beter hangen.

Het bewegend leren 321Start! pakket is speciaal ontwikkeld voor kinderen om via fysieke beweging te leren. Het pakket bestaat uit 6 spelaanleidingen, 3 werkvormen per spelaanleiding, 3 leerdoelen per werkvorm (1x onderbouw, 1x middenbouw en 1x bovenbouw). In totaal maar liefst 54 manieren om op een veelzijdige en verrassende manier buiten bewegend te leren!

Scholen met 321Start!

Interesse?

Neem dan contact met ons op!

Bij aanschaf van het 321Start! lespakket ontvang je:

  • lesbrieven met uitleg
  • 500 materiaalkaarten
  • 6 spelaanleidingen
  • 3 werkvormen per spelaanleiding
  • 3 leerdoelen per werkvorm (onderbouw, middenbouw, bovenbouw)
  • training op maat om het daarna direct toe te passen in de praktijk

Springprikkel 

100-Veld

Letterbord 

Getallenladder

Slalomleren (12 stuks)

Cijferkring

321Start!