0183 – 73 07 14 info@321start.nl

Schoolpleininrichting

“Past 321Start! ook op mijn schoolplein?” Ja! 321Start! is zo ontworpen dat het op elk schoolplein past, al dan niet met een kleine aanpassing. Je kan aan onze adviseurs om advies vragen over je huidige schoolplein d.m.v. een wijs-met-je-pleincheck. Het inrichten van een schoolplein is meer dan het plaatsen van speeltoestellen of aanbrengen van pleinspellen.

Visitekaartje van de school

Het schoolplein is het visitekaartje van de school en straalt uit waar de school voor staat. Een mooi, verzorgd en uitdagend speelplein is aantrekkelijk en straalt kwaliteit en zorg uit. Door een passende inrichting van het schoolplein maak je van je schoolplein een verlengstuk van het klaslokaal. Onze ontwerpen sluiten aan bij de visie die de school wil uitdragen, of je een groen, blauw of groenblauw schoolplein wilt.

Niet ieder schoolplein is hetzelfde

De veronderstelling dat een plein met name praktisch moet zijn, betegeld en veel ruimte om te rennen en ravotten is achterhaald. Want niet ieder kind heeft deze behoefte en maak je er blij mee. Er zijn kinderen die liever in groepjes met elkaar kletsen en spelen, dromerige types die zich wat willen terugtrekken en kinderen die de handen uit de mouwen willen steken en met materialen willen bouwen, spelen en constructief bezig zijn. Bij het inventariseren van wensen en het ontwerpen van schoolpleinen houden we deze vier menstypen (rauwers, douwers, bouwers en schouwers) in het vizier. Ook houden we rekening met de verschillende leeftijdscategorieën (onder, midden- en bovenbouw), wensen voor educatie op het plein en de nodige speelwaarden in de speeltoestellen en speelaanleidingen die worden geplaatst. Niet ieder schoolplein is hetzelfde, net zoals niet ieder kind hetzelfde is.

Groenblauw schoolplein

Ook is het mogelijk om meer ‘groen en blauw’ toe te voegen aan je schoolplein, voor meer natuurbeleving, beweging in de buitenlucht, voldoende uitdaging voor ieder type kind en buitenlessen. Ook draagt een groenblauw schoolplein bij aan de biodiversiteit van de omgeving, klimaatbestendigheid in de toekomst en duurzaamheid.

Meer weten? Vraag nu een pleincheck aan!

321Start!