0183 – 73 07 14 info@321start.nl

22 t/m 26 januari 2019 is het weer tijd voor de NOT: dé onderwijsvakbeurs van Nederland. BOERplay geeft hier aandacht aan bewegend leren met de lancering van 321Start! Samen met uitgeverij Zwijsen en JufJuf introduceert BOERplay op de NOT dit complete (buiten)lesprogramma voor het primaire onderwijs. Door leren en bewegen op slimme wijze aan elkaar te koppelen wordt leren leuk en wordt lesgeven een feestje. Kom langs en laat je inspireren op de stand (Hal 1) en kom meer te weten over 321Start!: beweeg je wijs.

321Start! & beweeg je wijs

321Start! is een compleet (buiten)lesprogramma voor het primair onderwijs, die de lesstof van binnen letterlijk naar buiten haalt en bijdraagt aan de leerprestaties en ontwikkeling van kinderen. Hoe leuk is het om de lesmethodiek die kinderen in de klas krijgen aangeboden, ook op het schoolplein door te vertalen? Door buiten actief bezig te zijn met de lesstof, wordt het brein in beweging gezet en blijft de lesstof letterlijk beter hangen.
Bewegend leren dus! Met 321Start! zijn kinderen actief bezig met de lesstof. Dit bewegend leren programma is ontwikkeld in samenwerking met en door leerkrachten. Het ondersteunt taal- en  rekenvaardigheden, stimuleert cognitieve functies, motoriek en de sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen.

Er is zoveel te ontdekken, er is zoveel te leren… 321Start! en beweeg je wijs!

Waarom Bewegend Leren

Speelaanleiding 321Start!

Door leren en bewegen op slimme wijze aan elkaar te koppelen wordt leren leuk en wordt lesgeven een feestje. Dit zorgt impliciet voor betere leerprestaties, ofwel betere kansen voor ieder kind. Bewegend leren:

  • brengt het brein in beweging
  • ervaren + beleven = betere verwerking van informatie
  • zorgt voor betere concentratie in de klas
  • stimuleert cognitieve functies
  • draagt bij aan eigenwaarde & zelfvertrouwen
  • zorgt voor betere leerprestaties
  • is breed inzetbaar voor zowel onder- / midden- als bovenbouw

Het 321Start! pakket

Speelaanleiding 321Start!

Het pakket bestaat uit

  • 6 spelaanleidingen,
  • 3 werkvormen per spelaanleiding,
  • 3 leerdoelen per werkvorm (1 x onderbouw, 1 x middenbouw en 1x bovenbouw).

In totaal maar liefst 54 manieren om op een veelzijdige en verrassende manier buiten bewegend te leren!

Let’s go!

Het bewegend leren 321Start! pakket is speciaal ontwikkeld voor kinderen om via fysieke beweging te leren. De combinatie van lesbrieven, ondersteunt met bijpassende spelaanleidingen, zorgt voor concrete doorvertaling van de lesstof van binnen naar buiten. Door lessen bewegend toe te passen op het schoolplein, ontstaat een dynamisch spel tussen theoretische stof en inzicht door beweging. Leren door te bewegen! Bewegen, sociale interactie, samenwerken, ontdekken, beleven, inzicht en ervaren maken dat kinderen de lessen beter begrijpen en toe kunnen passen. Het beter begrijpen stimuleert kinderen in hun nieuwsgierigheid om meer te willen leren.

Meer informatie
321Start is een samenwerking tussen uitgeverij Zwijsen, JufJuf (leerkrachten primair onderwijs) en inrichtingsexpert BOERplay.
www.321start.nl
info@321start.nl
0183 – 73 07 14

321Start!