0183 – 73 07 14 info@321start.nl

De week van 11 t/m 15 maart staat in het teken van de Week voor de Gezonde Jeugd. Kom ook in beweging en start vandaag nog met bewegend leren op het schoolplein met 321Start! 

Waarom bewegend leren?

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat bewegen bijdraagt aan een gezondere jeugd en betere leerprestaties. Bewegend leren is een aantrekkelijke en dynamische manier van lesgeven en voldoet aan de wensen van de huidige tijd: educatief, verrassend, dynamisch en gericht op samenwerking.

Door lichamelijk bezig te zijn met de lesstof worden beide hersenhelften in werking gezet en blijft de stof beter hangen. Door lessen bewegend toe te passen op het schoolplein, ontstaat een dynamisch spel tussen theorie en inzicht door beweging.

Ga mee naar buiten!

Buitenspelen verdient een vaste plaats binnen de visie van scholen en het rooster van leerlingen. Het schoolplein is de ideale locatie voor kinderen om zich te ontwikkelen en ze te begeleiden. Samenwerken, elkaar ontmoeten, uitdaging opzoeken. Kinderen kunnen er elkaar helpen en van elkaar leren.

Bewegend leren in de buitenruimte met 321Start! heeft daarbovenop nóg extra voordelen:

  • frisse lucht en zuurstof
  • daglicht in plaats van kunstlicht
  • betere opname van vitamine D
  • stimuleert de creativiteit en het zelfoplossend vermogen
  • ontwikkelt een gezonde oogfunctie
  • betere zintuiglijke ontwikkeling

Profileer je school met bewegend leren! Wil je weten wat 321Start! voor jouw school kan betekenen? Neem dan contact met ons voor meer informatie.

info@321start.nl
0183 – 73 07 14

321Start!