0183 – 73 07 14 info@321start.nl

Vanaf schooljaar 2023-2024 zijn basisscholen uit zowel Europees- als Caribisch Nederland verplicht om 90 minuten bewegingsonderwijs per week aan te bieden (advies is om dit te verdelen in 2x45min). Er zijn scholen die niet voldoende beschikbaarheid hebben in gymaccommodaties of vanwege afstand tot externe locaties niet aan deze verplichting kunnen (gaan) voldoen. Het schoolplein en omringende buitenruimte bieden dan mogelijkheden tot het bijdragen aan (een deel van) deze eis. Vraag vandaag nog een pleincheck aan voor jullie schoolplein en buitenruimte!

 

Pleincheck

Wil je alles weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van aantrekkelijke schoolpleinen, waar spelen, sporten, bewegend leren, ontmoeten en verblijven? Word wijs met je plein en vraag een pleincheck aan. In 8 eenvoudige stappen laten we zien hoe we samen tot een wijs plein komen. Het resultaat? Een plein voor rauwers, douwers, bouwers en schouwers, alle leeftijden en met unieke speelwaarden. Een plein waar bewegend leren en bewegingsonderwijs gekoppeld worden aan de leerlijnen van het primair onderwijs. Geen saai schoolplein maar een fijne plek waar heerlijk wordt gespeeld én die bijdraagt aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen.

 

 

Subsidie en financiering

De subsidieregeling Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs ondersteunt scholen die meer bewegingsonderwijs willen geven. Scholen kunnen deze subsidie gebruiken om de verplichte twee uur te halen, om extra lessen te geven of om bewegen door de schooldag heen te stimuleren. Ook binnen het Nationaal Programma Onderwijs zijn middelen die bewegend leren en bewegingsonderwijs ondersteunen. De aanvraagperioden hiervan zijn al verstreken, maar het geld kan nog wel worden ingezet. Er zijn nog meer mogelijkheden om slim met de invulling en financiering van het schoolplein om te gaan. 

Aanvraagformulier Wijs-met-je-pleincheck

15 + 9 =

321Start!